Musik istället för ord.

Jag har en del att rapportera om men just nu är jag så varm så att jag inte kan tänka. Istället delar jag med mig av en av mina favoritlåtar just nu. Jag skulle gillat den även om jag aldrig hört den bara på gund av titeln.Jesse Y Joy - Chocolate.

resplaner

Dagarna spenderas just nu mest sittandes på mitt stammiscafé; Café D´val. Där sitter jag bland schackspelande gamla gubbar och planerar min kommande resa. Snart kommer de 3 av oss splittras på obestämd tid. Tina har lite problem med visum just nu, men om det löser sig på åker hon till Kuba i helgen, Tamara åker upp till norra Mexiko nästa vecka och jag beger mig söderut fast inte fören i slutet av månaden. Jag kommer nog göra två stopp i Södra Mexiko innan jag åker in i Guatemala. Min första plan var att besöka alla länder i Central Amerika förutom Belize då det är för turistigt och dyrt för min smak och budget men efter att ha pratat med folk och funderat en hel del så har jag bestämt mig för att även hoppa över El Salvador. Jag blev lite skrämd när jag hörde att El Salvador har ca 6,5 miljoner invånare och uppskattas att ha en halv miljon vapen varav 60% är olagliga. Detta plus att landet anses vara en av världens farligaste länder fick mig att fundera på om det var värt ett besök. Jag kom fram till att det inte var det.


Så just nu ser planen ut så här: Södra Mexiko - Guatemala - Honduras - Nicaragua - Costa rica (igen, fast bara den karibiska kusten denna gång) - Panama à Mexiko.

Kuba, Jamaica och Colombia är andra länder som står på min lista men som nog kommer att bli resor jag kanske gör från Mexiko i höst istället.

Det kommer att bli en underbar res och fotbolls sommar. Även om Sverige inte tog sig ända till Sydafrika så har jag kommit över detta och kommer att heja, skrika och älska mitt andra hemland Mexiko genom hela turneringen.

Jag kommer även att hålla tummarna för Danmark. Även om det var dessa korvätare som slog ut oss så är ju Danmark nästan Sverige och förtjänar mitt stöd. På tredje plats i min hejarlista ligger Portugal. Ett land som fortfarande finns i mitt hjärta.

Jag smälter. Uppskattar vårt vita stenhus mer och mer.

Ikväll ska jag Bowla. Det var inte igår.

<3


Today is a good day.

Idag ar en bra dag.
Idag verkar alla farger vara starkare.
Idag verkar alla le mot mig.
Idag ar det sista dagen pa Tec de Monterrey.Nagonsin.
Idag ska jag fa cykla i en park.
Idag ar varlden vacker.
Idag kanns Mexico helt underbart.
Idag skulle jag inte byta bort mitt liv mot nagot annat. Inte ens svenska kottbullar.
Idag ar en bra dag.
Huasteca, Huasteca, Huasteca.

Nu bjuds det på bilder från vår helg i Huasteca. 

På väg till vattenfall nr 1.

Minivattenfall


Äntligen framme!
Chillaxar på vägen tillbaka.


Galet trött efter en lååång dag.


Ny dag. Nytt vattenfall.Helt enkelt en underbar helg.
Det har börjat bli hemskt varmt i Guadlajara nu. 35 grader till och med på kvällarna när solen gått ner. Vi håller oss mest inomhus på dagarna. Häromdagen lutade jag mig mot  fönsterkarmen i bussen och fick ett stort brännmärke på armen. Inte ok.

<3


Trafikverket ser rott

I ungern gar extremhogern framat.
I Mexico blir folk skjutna pa lopande band.
I bangkok fortsatter valdsamma kollisioner mellan militar och demonstranter.
I Kongo blir kvinnor valdtagna pa lopande band.


I Sverige ar trafikverket arga pa en liten obetydlig flcika som gar langs en jarnvagsrals. ---> http://www.dn.se/kultur-noje/musik/trafikverket-kritiskt-mot-anna-bergendahl-1.1088512


Kom igen for fan. Finns det inte vettigare saker att bli upprord over? Finns det inte andra saker i varlden att lagga energ och mediautrymme pa?
Jag blir sa trott.
Jag vet inte om jag ska skratta eller grata. Lat den jakla flickan ga langs ralsen och gor nagot vettigt.
Sverige. Herregud. Sicket land.


Lat henne va. Lagg energin dar den behovs.


Gott och blandat

Vi ar tillbaka fran en underbar helg i vattenfallets tecken. Det har hoppats och badats i meterhoga vattenfall, vandrats in i skogar for att kolla pa faglar i stora hal och druckits rom till soluppgangen. Jag har varken tid eller ork att skriva om det just nu. Men det kommer.
Vi atervande iallafall hem lite mer solbranda, lite mer sonderbitna, fruktansvart trotta men med lite fler vanner an vad vi hade innan  vi akte.
------------------------------------------------------

Ibland korsas ens vag av fangtransporter har i Guadaljara. Ett fordon som inte har manga fonster forutom ett litet langst bak dar fangarna forvaras. Ibland stirrar ett oga eller tva tillbaka pa en fran detta lilla fonster. Pa vag till  bussen i morse stod en av dessa fordon parkerade utanfor Seven Eleven. Inne pa macken stod tva vakter med gigantiska vapen utanfor mackens toalett och vaktde.  Jag undrade vem som ar sa kissig att till och med fangtransporten stannar? Med ett leende trangde jag mig mellan vakter och vapen och kopte mig ett apple och fortsatte min dag lite gladare for att det inte var jag som satt inne pa toaletten med tva bevapnade vakter utanfor.

----------------------------------------------------

Vi har nu inte mycket tid kvar i Guadalajara. Nasta vecka skrivs de sista uppsatserna och de sista tentorna. Det kanns valdigt konstigt och sorligt. Att lamna Tec de Monterrey kanns allt forutom sorligt. Men att lamna Guadalajara kanns. Kommer att lamna ett stalle som jag pa senaste tiden har kommit att kalla mitt hem. Men 3 manaders resande ligger framfor mig och det rycker i min resnerv. Framtiden ar oplanerad och det finns en chans att jag atervander till Guadaljara efter sommaren. Inget star skrivit i sten.

-----------------------------------------------

Ikvall ska vi samla ihop ett gang vanner och dricka rodvin och ata indisk mat pa en underbar indisk restuarang. Onskar dock att manga hemma kunde dela inte bara denna kvall utan allt annat har med mig.


RSS 2.0