Holiday!Jag låter Madonna tala för sig själv.
Om cirka en timme säger vi Hej Då till Guadalajara, Tec de Monterrey och Drama och Hej! till Mexico City, Luftföroreningar, Costa Rica och Vattenfall.

<3


Nytt nummer.


Jag har visst glömt informera allmänheten om att jag har ett nytt telefonnummer. Efter att folk försökt att nå mig insåg jag mitt misstag. Min väska blev stulen för några veckor sedan och min telefon, pengar, VISA-kort och husnyckel försvann. Men det gör inte så mycket för allt går att lösa. Nytt VISA-kort är på väg på posten. Det kunde varit värre.
Förra veckan blev en polare rånad på 2 bilar och en hel del tekniska prylar. Tidigare i veckan hamnade två studenter från Tec de Monterrey fast uppe i Norra staden Monterrey mitt i skottlinjen mellan polisen och drogmaffian och blev ihjälskjutna. Tinas kompis bror blev även han ihjälskjuten förra veckan.
I ljuset av detta så bryr jag mig inte så mycket om mitt försvunna Visa-kort.

Mitt nya nummer är iallafall: (0052)3315649703Dagens Tina.

Tina sjunger med sin sköna manliga stämma på Magnus Ugglas - Jag mår illa.

- Gooooorillaaaa, Jag mår iiiilla.

Nej Tina låten handlar inte om en gorilla.Make the most of this life.

Jag har hittat kärleken igen. Det krävs inte mycket för att hitta tillbaka till lyckan här. Denna gång krävdes det bara en runda ner till stan. Efter  en promenad bland leende gubbar, hårt arbetande skoputsare, mimare och clowner så hörde jag åter igen en sång spelas i mitt huvud.  Min älskade Emma satte ord på min känsla härom veckan när vi pratade. Det är just så det ofta känns här. Precis som om en sång spelas konstant i mitt inre.
En sång som gör att de skitiga gatorna ser mindre skitiga ut och clownernas näsor lyser ännu rödare.

Jag älskar kvinnorna med några kilo för mycket som inte skäms för att ta på sig en kort tight klänning. Jag älskar hur deras hårt snörda pumps tränger in i vaderna så det väller över. Jag älskar att detta inte får dem att dansa mindre eller försiktigare. Jag älskar att alla människor i alla åldrar samlas på stadens torg och bara finns till. Bara sitter. Bara tar det lugnt. Jag älskar att jag ser äldre par överallt som håller varandras händer. Jag älskar att detta land har fått mig att gå och köpa ett munspel. Och det är sittandes på ett torg med detta munspel i handen jag hittar kärleken igen.

 
I'll make the most of this life,
so don't let it pass you by.
Because It moves so fast , theres no time for perfection.
So make the most of this life.


Så, vad har mer hänt...Jonah fyllde 30 och vi fyllde en bil med ballonger och drog på fest.


Jag och Tammy blev bjudna på Argentinsk restaurang och åt kött i stora mängder följt av
 ett besök till en vinbar. De två sakerna vi saknat mest här fick upplevas på en lördagseftermiddag.
Total lycka.


Jag fyllde år och vi drog ut till en ranch för lite vildmarksliv.
Paco med flickvän njuter på pick-upens flak.


Väl framme mötes vi av öppna vackra landskap.
Tina's running wild.
Total Frihet.


Det grillades och vi fick uppdraget att marinera köttet i öl och lime.Efter maten reds det.....


Vissa var väl bättre på detta än andra...Bilfärden tillbaka till Guadalajara spenderades sjungandes på flaket. Grattis till mig!


Bildbevis!
Jag kommer att få privatlektioner av en vän och har gett mig fan på att lära mig spela ordentligt.


På fredag åker vi till Mexico city där vi kommer att turista oss tills nästa Tisdag då vi sätter oss på ett plan till Costa Rica.

Ta hand om varandra.
<3Where is the love?

What's wrong with the world mama?
People living like ain't got no mamas.


* 1 av 4 Mexikanska män tycker att våltäkt är en konsekvens av kvinnors förföriska beteende.
* 1 av 6 Mexikanska män tycker inte att det är värt att utbilda kvinnor för att de ska ändå gifta sig förr eller senare.
* 48% av den Mexikanska befolkningen uppger att de inte skulle vilja bo tillsammans med en homosexuell.
* 42,1 % skulle aldirg vilja dela hem med en utlänning.
* 36,2% uppger att de aldrig skulle vilja bo med någon med annan religion än deras egna.
* 20,1% skulle aldrig vilja bo tillsammans med en indian.
* 71% av de homosexuella i Mexiko uppger att de är konstant utsatta för diskriminering och 2 av 3 anser att deras mänskiliga rättigheter konstant kränks.
* 43% av de homosexuella anser att de har mindre chans och tillgång till utbildning än andra och 75% uppger att de haft lägre lön på grund av deras sexuella läggning.
* 60% anseratt deras störst fiende är samhället de lever i.

Mexiko är ett samhälle med många problem. Inställningar och attityder är ett av det största hindren. Ovan siffror gör mig ledsen. Mexiko är ett samhälle som sägs vara byggt på starka familjeband, familjeband som sträcker sig lång utöver den vanliga kärnfamiljen, en familj kan här sträcka sig över ett helt kvarter. Samtidigt är det ett samhälle som stänger ut grupper som inte anses passa in. Försök själva att kämpa mot en fiende som är runt omkring er varenda minut varende sekund och som många andra inte anser vara en fiende. Du är i princip själv mot världen för att använda en utnött klyscha.Det var ett tag sen jag skrev nu. Antingen är det för att jag kommit in i ett vardagsmönster där jag inte anser att det händer något speciellt eller är det för att det händer för mycket och jag aldrig har tid. Jag tror och hoppas på svarsalternativ 2.
Så, Costa Rica resan blev bokad. Den 30 Mars - 6 April befinner vi oss på sydligare bredgrader. Ska bli hemskt trevligt.

Spanskan går framåt dock inte lika snabbt som jag skulle velat. Vi upplever dock lite krockar med spanskan vi lär oss på universitetet och vardagsspanskan vi hör. Många av våra Mexikanska vänner pratar inte "korrekt" spanska, vilket ibland blir mycket rörigt.

Just nu mest användna fraser på "inkorrekt" spanska:
Simon - Sägs istället för Sí. Det vill säga betyder typ yeah istället för Yes.
Chido
- Används lite när man känner för det. När något/någon är bra, tufft, fint, ballt, coolt och så vidare. Helst med ett utdraget i. Chiiido.
No mames! - Sägs alltid med ett utropstecken. Med rak översättning betyder det ungefär: Amma Inte! Används när någon säger något man tycker låter otroligt eller som man inte tror på riktigt. Vet inte riktigt om vi har något liknande på svenska men det skulle i så fall vara något så som: ööh nej jag kommer inte på något. Engelska motsvarigheten skulle vara typ Get out of here! Eller  fast egentligen är no mames! helt enkelt bara No mames! Här ska helst a:et hållas ut på. No Maaames!


Oj, jag hade tänkt att skriva mycket mer men nu är klockan mycket!
Ska iväg på en fest och fira mig själv vid 12-slaget. Jag fyller 25 imorgon (lördag) för er som inte visste/kommer ihåg. Vid lunch imorgon åker vi ut till en ranch utanför Guadalajara som en polares pappa äger. Där ska det ridas, grillar och drickas öl a lá Mexico.

Ta hand om varandra!
Kramar!!! 

 

 


I skrivande stund ...

...sitter tammy och försöka boka resa till hos. Samana Santa börjar närma sig vilket betyder en veckas semester. Denna semster kommer förhoppningsvis spenderas i Costa Rica. Om den där hemsidan vill börja fungera så att säga.

Costa Rica- Here we come.

Vi har nu snart avverkar halva tiden här i Mexiko. Känns i hjärtat och magen när man tänker på hur fort tiden försvinner. Tänkte rapportera lite om studierna. Varje termin är uppdelade i 4 så kallade Parcials och i slutet av varje parcial har man tenta som man får delbetyg på som sen räknas in i det slutliga betyget.  I varje parcialbetyg räknas saker så som: resultat på tentan, läxor, hur aktiv man är på lektionerna  och så vidare. Detta betyg ges i form av %. Jag har nog inte rapporterat om att jag bytade kurser efter första veckan för att det inte  kändes bra med dem jag hade valt. Efter första parcialen ser mina betyg ut såhär:

Spanska 89%
Introduction to Mexican Culture 99%
Verbal expression in the Workplace 92%

Är ganska nöjd med mina resultat förutom att jag skulle velat få lite högre i spanskan.

Nästa vecka börjar tentorna till parcial 2.


Tec de Monterreys bibliotek

 

<3


RSS 2.0