Promenad genom stan

När jag vaknade imorse bestämde jag mig för att gå vilse.
Bussen tog mig ner i stan. Sen började jag att vandra. Efter 10 minuter var jag vilse. Perfekt!
Att gå vilse är underbart. Att gå vilse när man har tid är härlig känsla. Att gå vilse i en stad som Guadalajara är en ännu härligare känsla. Att gå vilse en lördagsförmiddag när det ännu inte hunnit bli överdrivet varmt och innan folk vaknat till liv är ännu bättre. 
Medan jag vandrar omkring bland Guadaljaras apelsin och limeträd slår det mig hur bra jag trivs här och hur mycket jag gillar att vara här. Mexiko ger mig ro i själen. Jag hittar nya saker hela tiden som jag blir berusad av. I dag gav Guadalajaras många torg mig kickar.
Sättet jag rör mig på. Min hårfärg. Mina kläder. Folk ser på mig att jag inte är härifrån men ändå känner jag mig hemma här.

När jag börjar tröttna på att vara vilse letar jag efter stadens mittpunkt; catedralen med de gula tornen.
Min favoritgata i Guadaljara, Hidalgo, leder upp mot catedralen. När jag går där i solskenet måste jag le när jag inser hur Mexikansk stereotypisk den är. Hidalgo är kantade med nagelsalonger, frisörer och butiker som säljer hårförlängningar i alla världens färger. Här sitter stadens kvinnor och den ena gör sina naglar längre och glittrigare än den andras medan några män jobbar i en biltvätt lite längre ner på gatan.
När jag är nästan ända framme vid catedralen svänger jag av mot ett kloster där jag ska ta min buss. Utanför klostret blandas tacosdofter med urinodörer och vitklädda leendes nunnor med uteliggare med tomma blickar.
Min buss kommer och jag hoppar på och känner mig mycket stolt över att jag lärt mig vilken sida av bussen man ska sätta sig på för att slippa solen den största delen av resan.
 
Trettio minuter senare är jag hemma. Klockan är inte ens 1 och min kärlek till Guadalajara har precis växt lite till.
Kommentarer
Postat av: emelie

du skriver så fint och jag saknar dig så... snart fyller vi år. jag vet inte om jag vågar skicka något till dig, tänk så kommer det bort? slängpussar kommer jag ju kunna skicka, men annat, liksom...

2010-03-02 @ 16:08:42
URL: http://emeliebodilelisabet.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0