Where is the love?

What's wrong with the world mama?
People living like ain't got no mamas.


* 1 av 4 Mexikanska män tycker att våltäkt är en konsekvens av kvinnors förföriska beteende.
* 1 av 6 Mexikanska män tycker inte att det är värt att utbilda kvinnor för att de ska ändå gifta sig förr eller senare.
* 48% av den Mexikanska befolkningen uppger att de inte skulle vilja bo tillsammans med en homosexuell.
* 42,1 % skulle aldirg vilja dela hem med en utlänning.
* 36,2% uppger att de aldrig skulle vilja bo med någon med annan religion än deras egna.
* 20,1% skulle aldrig vilja bo tillsammans med en indian.
* 71% av de homosexuella i Mexiko uppger att de är konstant utsatta för diskriminering och 2 av 3 anser att deras mänskiliga rättigheter konstant kränks.
* 43% av de homosexuella anser att de har mindre chans och tillgång till utbildning än andra och 75% uppger att de haft lägre lön på grund av deras sexuella läggning.
* 60% anseratt deras störst fiende är samhället de lever i.

Mexiko är ett samhälle med många problem. Inställningar och attityder är ett av det största hindren. Ovan siffror gör mig ledsen. Mexiko är ett samhälle som sägs vara byggt på starka familjeband, familjeband som sträcker sig lång utöver den vanliga kärnfamiljen, en familj kan här sträcka sig över ett helt kvarter. Samtidigt är det ett samhälle som stänger ut grupper som inte anses passa in. Försök själva att kämpa mot en fiende som är runt omkring er varenda minut varende sekund och som många andra inte anser vara en fiende. Du är i princip själv mot världen för att använda en utnött klyscha.



Det var ett tag sen jag skrev nu. Antingen är det för att jag kommit in i ett vardagsmönster där jag inte anser att det händer något speciellt eller är det för att det händer för mycket och jag aldrig har tid. Jag tror och hoppas på svarsalternativ 2.
Så, Costa Rica resan blev bokad. Den 30 Mars - 6 April befinner vi oss på sydligare bredgrader. Ska bli hemskt trevligt.

Spanskan går framåt dock inte lika snabbt som jag skulle velat. Vi upplever dock lite krockar med spanskan vi lär oss på universitetet och vardagsspanskan vi hör. Många av våra Mexikanska vänner pratar inte "korrekt" spanska, vilket ibland blir mycket rörigt.

Just nu mest användna fraser på "inkorrekt" spanska:
Simon - Sägs istället för Sí. Det vill säga betyder typ yeah istället för Yes.
Chido
- Används lite när man känner för det. När något/någon är bra, tufft, fint, ballt, coolt och så vidare. Helst med ett utdraget i. Chiiido.
No mames! - Sägs alltid med ett utropstecken. Med rak översättning betyder det ungefär: Amma Inte! Används när någon säger något man tycker låter otroligt eller som man inte tror på riktigt. Vet inte riktigt om vi har något liknande på svenska men det skulle i så fall vara något så som: ööh nej jag kommer inte på något. Engelska motsvarigheten skulle vara typ Get out of here! Eller  fast egentligen är no mames! helt enkelt bara No mames! Här ska helst a:et hållas ut på. No Maaames!


Oj, jag hade tänkt att skriva mycket mer men nu är klockan mycket!
Ska iväg på en fest och fira mig själv vid 12-slaget. Jag fyller 25 imorgon (lördag) för er som inte visste/kommer ihåg. Vid lunch imorgon åker vi ut till en ranch utanför Guadalajara som en polares pappa äger. Där ska det ridas, grillar och drickas öl a lá Mexico.

Ta hand om varandra!
Kramar!!!







 

 

 


Kommentarer
Postat av: Åmot

JULIA

Ett stort GRATTIS till dig på din 25-årsdag.

Ha en riktig härlig dag.

2010-03-20 @ 17:05:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0