Stadsfest

Helgen är över. Det blev en helg i stadsfestens tecken. Efter att ha fått en meddelande som löd ungefär We'll pick you up 10-10:30. Bring a warm jacket and be prepared for a 100% Mexican evening så var vi redo för vilka galenheter som helst. Det visade sig att våra nyfunna Mexikanska vänner körde oss till en liten by en timme utanför Guadalajara. Där vankades det stadsfest. Jag säger bara Laholms stadsfest, släng dig i väggen. Gatorna kantades av marknadsstånd, band spelade, folk dansade, det dracks tequila till höger och vänster, raketer sköts upp från alla håll och kanter och jag log innifrån och ut. Vi var nog de ända utlänningarna i byn, vilket betydde att jag utökade mitt ordförråd med ännu ett spanskt ord. Dagens ord var Baño (= typ toalett). Efter dans, Pizzaintag och tequiladrickande var vi trötta som få. Dock var vår chaufför för full för att köra tillbaka till Guadalajara så vi övernattade i en av Mexikanarnas fasters hus. Tina blev så glad av att se en säng att hon tog fart och sprang lycklig som en liten unge på julafton mot sängen och slängde sig... mindre graciöst... och tog i sönder sängen.. bildbevis finner ni nedan.

I alla fall, vid lunchtid dagen efter vankades det även någon slags parad igenom staden med allt från trumslagare till indianer.

Lycklig som få upptäkte jag att det enbart kostar ca 23 svenska kronor att gå på bio och biografen ligger 7 minuters vandingsväg här ifrån. Så bio blir det för mig i afton.


Fasterns hus var en gammal restaurang. Garaget hade fortfarande spår efter restauragens toalett.


Toalettstolen var kvar även den.


Marknadsgodis. Om vi förstod det rätt så var det malda nötter.


Gydis!


Be hur mycket du vill flicka lilla, Gud förlåter inte sängförstörare.
 

Paraddax.


Spelande gubbar.Kramar <3Kommentarer
Postat av: liselotte

Åh vilka bra bilder,stackars Tina,det finns annars resesängar som man har till barn som du kan ha med dej,när åker omkring så här. Åh dessa indianer!! Jag vill också vara där och träffa indianerna! Mamma

2010-01-19 @ 08:21:59
Postat av: Erika

Din mamma tipsade om din blogg. Super! Har vi stenkoll på dig ;) Du verkar du roligt, fortsätt med det!! :) Vi har varit och lämnat över lite lön till dig. Tack för att du var med oss sista kvällen. Det var fint :) Ta hand om dig! Kram

2010-01-19 @ 10:54:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0