Going to the beach, so long suckers!

Måndag är en helgdag i Mexico så imorgon bitti klockan 7 beger vi oss. Strand, hav, stora brasor och trevligt sällskap. Det kommer att bli en bra helg. Vi åker med ca 100 andra studenter från Guadalajaras alla universitet och kommer att tälta på stranden och återvänder natten mellan Måndag och Tisdag. Jag ser hemskt mycket fram emot detta!
Så vad har hänt sen senast då? I Onsdags var vi i en liten by vid namn Tuxpan som ligger 2,5 timme utanför Guadalajara. Byn är galen och har 200 festivaler och fester om året. De har kvar alla gamla traditioner som stora städer så som Guadalajara har förkastat eller glömt bort. Vi steg av vår buss i Tuxpan på onsdag förmiddag och möttes av fyrverkerier och dans. Dans! dans! dans! Som Håkan skulle sagt.  Invånare i gamla traditionella kläder dansade genom staden tillsammans med trumslagare och män med blåsinstrument och barn utklädda till monster. Sist gick vi med leenden på läpparna. Det dansade tåget stannade abrupt framför ett stort altare och luften fylldes med konfetti. Här tog dansarna och dess följe paus. Mat vankades. Hela dagen äter folk gratis mat och dricka från snälla invånare och eftersom vi gillar mat hemskt mycket så satte vi oss i skuggan hos några Mexikanska tanter och slurpade kycklingsoppa och åt tortillas. Jag blev även kallad för sexy girl av en av tanterna, vilket jag kommer att leva på ett bra tag framöver. Efter ett tag dansade tåget vidare till ett annat altare där det vankades ännu mer dans och mat så här fortsatte dem sen fram till midnatt efters det hade satts upp 20 stycken altare runt om i staden. Vi tyckte dock att det räckte med trummor och dans för oss så vi lunkade sakta men säkert vidare och kollade in staden. Efter ett tag stötte vi på ett annat dansande tåg, denna dansgrupp hade vita masker och ur deras strupar kom konstiga stön och  läten. Detta skulle föreställa den vita mannen, det vill säga spanjorerna och deras erövrande av landet.
Det var en bra dag och vi återvände till Guadalajara nöjda och lyckliga.
På återseende!


Den vita mannen


Många små vita mänLivsnjutare nr 1Livsnjutare nr 2Livsnjutare nr 3


Tuffingar


Helgen

Tammy har varit duktig och skrivit om vår helg i mer detalj.

http://amoresfrijoles.blogspot.com/


Ich bin Schnappi, das kleine Krokodil.

En mycket trevlig helg har passerat vilket jag skulle kunna skriva sida efter sida om. Men det orkar jag inte. Så jag summerar helgen med ...surprise!!!...en lista.

Jag har...
* Försökt förklara för en Mexare vad Oh Snap! kommer ifrån. Förklaringen bestod bland annat av Ricki Lake, stora svarta kvinnor och  Schnappi das kleine Krokodil.

* Programmerat mig själv på repeat och sjungit Schnappi das kleine Krokodil så det ekat mellan Guadalajaras vackra byggnader.

* Skrattat inombords åt en amerikanska som bröt av hela sin klack och sen inte kunde gå på hela kvällen.

* Åkt med en taxichaufför som Tina beskrev som hög. Eller mer exakt :Här är en taxi! Jag tror att chauffören är hög! Kom så åker vi!

* Fått en ny spis. Så nu kan vi äta igen.

* Solat för första gången sen jag kom till Mexiko detta kändes som ganska behövligt efter att min trumlärare läst upp en historia som gick ungefär; Alla människor härstammar från Afrika. Även om vi alla idag är i alla regnbågens färger så är vi alla från början afrikaner. Historian slutade med ; även den vitaste av alla vita människor är härstammar från Afrika. Detta sade han och pekade på mig och log. Tack för den. Solningen medförde även att vi fick en ny vän; Pretty Pete. Se nedan.

* Haft en mycket trevlig lördagskväll som bland annat innehöll; En stor Jeep med en massa tvskärmar, v.i.p parkering, v.i.p platser inne på en nyöppnad klubb, Kanel/bananlikör/apelsin/brinnande shots (ja, allt i samma glas), åksjuk i ovan nämnda Jeeps baklucka, Hus som lätt skulle kunnat vara med i MTV's Cribs.
Solning med Pretty Pete.


Ett av de många vackra torg i Guadalajara.


Never ending Market.


Nu säger jag och Schnappi godnatt.
<3


Central Amerikanska länder i Afrika.

Tiden flyger förbi och nu är det helg igen. I veckan besökte vi stadens stora black market. Stor var en underdrift. Den bestod av 3 våningar där man kunde hitta allt från spyframkallande grishuvuden till snygga sneakers. Vi har även spenderat några timmar i kö på migrationsverket eftersom man är tvungen att registera sitt visum. Igår var vi ute. Kvällen började med pizzafest hos oss. Eller vi skulle egentligen bjuda några Mexare på hemlagad svensk husmanskost men då vår spis är kaputt så bestämde vi oss för att beställa Pizza istället. Pizzan anlände med mexikansk moppeman. Men inga gäster dök upp. 2 timmar senare ringer det på dörren och in kliver våra gäster med stora leende och inget förlåt för att vi är sena. Oh Oh denna ljuva mañana attityd. Pizzan var kall men världens bästa uppfinning mikron räddade aftonens matintag. Vi åkte sedan vidare till en klubb där vi gick före i kön, en man parkerade vår bil, 2 flaskor Baccardi ställdes fram på bordet och när en cigarett togs fram så var en liten hårt arbetande mexikanare där med tändare och var på hugget att fylla på ens glas så fort man druckit upp. Efter många timmars dansande och lektioner i hur man ska vicka på höfterna a la latinalatinos så åkte vi hem och käkade mer pizza. 

Så nu har vi varit i detta land i 3 veckor. Vi har mött många trevliga, flummiga och framförallt tröga människor. Vilket betyder att jag samlat på mig ett och annat skönt citat. Enjoy!

Ah! Sierra Leone, det ligger vid Kapstaden va?
Fröken Canada.
Japp och Rom ligger i Norrland.

Julia, då gör Papi en massa Nigeriansk mat till dig va?
Fröken Canada
För att Nigeria ligger i Sierra Leone eller?

Jag brukar blanda drinkar på vodka och vatten för att jag vill inte bli tjock.
Fröken Canada
Perfekt!

Min dietist rekommenderar att dricka vodka.
Mexaren vi Couchsurfade hos.

Är Arla Svenskt?
Tina
Ingen kommentar

På Spanskalektion:
Fröken Australien: Läser landet Nicaragua högt på spanska. Vilket heter exakt likadant som på engelska. Nicaragua? Vad är det för land?
Lärare: Du vet Nicaragua (Säger det lite mer engelskt).
Fröken Australien: Oh! Yes! Samma på båda spåken ju!
Att det ens skulle behövas en förklaring på vad det betydde.

Samma spanskalektion:
Nicaragua! Ja! det är ju det där landet i Afrika!
Herr Finland
Herregud, skjut mig.

Suck! Pust! Stön! I don't geeeeet it!
Fröken Australien på varenda spanskalektion.

Spanskalärare: I spanskan bytar man plats på adjektivet och subjektivet.
Fröken Australien: Suck, Pust, Stön. I don't geeeeeet it!
Efter att alla i klassen och läraren försökt förklara för henne så går det upp en litet ljus. Dock ett litet.
Fröken Australien: Oh! Så det är ett helt nytt sätt att tänka på? Oh Herregud detta är för mycket för mig. Jag kommer aldrig att förstå detta.

Fröken Amerika: Where are you guys from?
Jag: Sweden.
Fröken Amerika: Oh! That explains why you all are so beautiful!
High Five!

Herr Mexiko: What's your name?
Fröken Amerika: Jasmin
Herr Mexiko: Oh like the princess!
Fröken Amerika: What?
Herr Mexiko: Yeah you know princess Benjamin in Aladdin!
Benjamin? Var kom det namnet ifrån helt plötsligt?

Jag tänker avsluta med ett citat som inte är från tiden vi varit här i Mexiko men det används frekvent här när vi tilltalar Tina.

Tina befinner sig på ett uteställe i Laos. För ni som inte vet så är laomänniskor små lilleputtar och Tina är en jätte. Följande citata ska läsas på engelska med asiatiskt brytning.
Herr Laomänniska: Are you a boooooooy?
Tina: No I'm a girl.
Herr Laomänniska: Noo You boy!
Tina: No. really. I'm a girl.
Herr Laomänniska: You booooooy!
Tina, vår egna lilla ladyboy.

Nästa vecka består av en dagsutflykt till en by utanför Guadalajara och nästa Lördag åker vi till kusten! Vi ska tälta på stranden. Hav! Ge mig!

<3


Stadsfest

Helgen är över. Det blev en helg i stadsfestens tecken. Efter att ha fått en meddelande som löd ungefär We'll pick you up 10-10:30. Bring a warm jacket and be prepared for a 100% Mexican evening så var vi redo för vilka galenheter som helst. Det visade sig att våra nyfunna Mexikanska vänner körde oss till en liten by en timme utanför Guadalajara. Där vankades det stadsfest. Jag säger bara Laholms stadsfest, släng dig i väggen. Gatorna kantades av marknadsstånd, band spelade, folk dansade, det dracks tequila till höger och vänster, raketer sköts upp från alla håll och kanter och jag log innifrån och ut. Vi var nog de ända utlänningarna i byn, vilket betydde att jag utökade mitt ordförråd med ännu ett spanskt ord. Dagens ord var Baño (= typ toalett). Efter dans, Pizzaintag och tequiladrickande var vi trötta som få. Dock var vår chaufför för full för att köra tillbaka till Guadalajara så vi övernattade i en av Mexikanarnas fasters hus. Tina blev så glad av att se en säng att hon tog fart och sprang lycklig som en liten unge på julafton mot sängen och slängde sig... mindre graciöst... och tog i sönder sängen.. bildbevis finner ni nedan.

I alla fall, vid lunchtid dagen efter vankades det även någon slags parad igenom staden med allt från trumslagare till indianer.

Lycklig som få upptäkte jag att det enbart kostar ca 23 svenska kronor att gå på bio och biografen ligger 7 minuters vandingsväg här ifrån. Så bio blir det för mig i afton.


Fasterns hus var en gammal restaurang. Garaget hade fortfarande spår efter restauragens toalett.


Toalettstolen var kvar även den.


Marknadsgodis. Om vi förstod det rätt så var det malda nötter.


Gydis!


Be hur mycket du vill flicka lilla, Gud förlåter inte sängförstörare.
 

Paraddax.


Spelande gubbar.Kramar <3Lyckorus

Ibland får man en känsla av total lycka. Det kan dyka upp på de konstigaste platserna och i de mest udda situationer.
Jag befann mig idag på skolans gym där jag sprang för fullt på ett löpband. Samtidigt som Charlotte Perelli började sjunga like a staaaaaar like a heeero i min Ipod så kom ett gäng breakdansare ut och började köra sina moves på andra sidan glaset som skärmar av gymmet. Jag hade här min underbara svenska schlager i lurarna medan run dmcs sköna toner hördes från breakarna. Denna konstiga mix av löpband, Charlotte och breakdance fick blodet att pumpa i mina ådror och jag kände en underbart lyckorus. Lyckan nådde sitt klimax när nästa låt på Ipoden var Håkan Hellström Mitt Gullbergs kaj paradis. (Go go go go go goo. bbbbrrrrraaappapaaaapaa brrrraaapapa Hey Hey!) Lyckoruset ville inte heller släppa när jag lämnade gymet utan förföljde mig in i omklädningsrummet och sen vidare ut på gatan. Jag log som en idiot hela vägen hem i regnet och inte ens 3 Vatos Locos medlemmar som korsade min väg kunde få mig på sämre humör. Jag gav dem bara ett stort leende och traskade vidare. Inte ens den unga sönderdrogade pojken bredvid mig på bussen kunde dämpa mitt humör. Skulle jag kunnat så skulle jag pratat med honom, men för nu fick det räcka med ett leende. Nu är jag hemma och mitt rus börjar sakta försvinna, men lyckan är kvar.
Livet är bra.
Jag känner mig precis som Håkan säger; Mitt uppe i livet, men nere på gatan.Adress, nummer och drinktunnor

Hola Tjenis!
Första dagen i skolan är avklarad och det gick finfint. Jag hade enbart en och en halv timme Spanska och sen en och en halv timme trummande. Att trumma var förbaskat kul även om jag inte , hör och häpna, var en naturbegåvning. Trumklassen var väldigt liten, det var jag och 3 Mexare varav två av dem var typ professionella trumspelare. Dock var alla snälla och rara och skrattade inte överdrivet mycket åt mig.Läraren kunde dock nada engelska vilket försvårade spelandet ännu mer, men vilket jag enbart ser som något positivt då jag hoppas på att kunna lära mig språket ännu fortare då. Spanskalektionen gick fint. Det finns 6 stycken spanskaklasser i olika nivåer. 2 Basic kalsser, 2 Mellanbra klasser och 2 för de som är lite bättre än alla andra, bland annat Tamara. Jag går i Basic nr 1 , vilket betyder att jag till och med är sämre än Basictvåorna, det vill säga sämst på hela skolan. Men lika glad är jag ändå. Min klass består av 6 stycken lika spansktröga människor som jag; En Australienare, en Kines, en Hong Kongare, en från Island och en från Finland.
Jag har bestämt mig för att inte ta Matlagningskursen eftersom den kommer att vara på min ända lediga dag, istället kommer jag att ha Yoga 2 dagar i veckan. Vilket jag ser fram emot då det kommer att vara utomhusYoga.

Nu har jag äntligen lyckats registerar min telefon efter många turer hit och dit i stan så hittade vi äntligen till ett kontor som konde lösa detta.
Mitt Mexikanska mobilnummer är: 3334657055
Vi har även ett hemnummer3336280029
Landsnumret till mexiko är 0052

Vår adress är:
Calle Fuente Minerva #5335
Colonia Chapalita las Fuentes
Zapopan Jalisco C.P. 45030

Kom och överraskningshälsapå! Eller skicka ett brev går också bra.


Helgen har annars varit bra. Välkomstfest med alla utbytesstudenter i fredags och en inflyttningsfest i Lördags. Inflyttningsfesten hade möbeltema där alla som kom var tvungen att ta med en möbel eller något till hemmet eftersom deras hem var helt omöblerat. Vi tog med oss en mycket uppskattad spegel. I utbyte fick alla gratis dricka hela kvällen. Ca 150 människor dök upp. Det var en galen fest i en galet fin lägenhet mitt inne i stan med takterass som aldrig tog slut. Det stod ölkaggar överallt, soptunnor fyllda med alkoläsk och tunnor med litervis av alla möjliga drinkar.


En drink någon?Soptunna med alkoläsk


Ta hand om varandra.
Godnatt.
Julia


Bland trummor, snobbar & tequila

Hej Hopp,
Jag lever fortfarande.
Jag har gått och köpt mig en ny kamera eftersom min gamla verkar ha hittat nytt hem, sorry bror.

Så, informationsveckan är över och helgen är här. Jag har fått mitt schema som ser ganska bra ut. jag har även anmält mig till kurser som inte ger poäng men som helt enkelt är roliga.
 Omusikaliska jag tyckte att det var en bra idé att lära mig spela trumma. Frågan är om läraren håller med. 3 timmar varje vecka ska jag nu  slå mina händer och andras öron blodiga. Återkommer med rapport om detta senare.


Jag kommer även gå upp tidigt på Onsdagar, min lediga dag, och lära mig laga Mexikansk mat. Fi fasiken, blir man inte tjock i detta land så blir man det ingenstans. Mat överallt, God mat överallt, Sjukligt god mat överallt. Oftast är det dock godare än vad det ser ut.
 
Så mitt schema ser ut såhär:

Måndag:
08:30-10.00 – Spanska
10.00 – 11:30 Trummor

Tisdag:
08:30 – 10.00 Spanska
10:00 – 11:30 Geopolitik
14:30 – 16:00 Citizenship: A political and social practice.

Onsdag:
10:00 – 01:00 Mexikansk matlagning

Torsdag:
08:30 – 10:00  Spanska
10:00-11:30  Trummor

Fredag:
08:30 – 10.00 Spanska
10:00 – 11:30 Geopolitik
14:30 – 16:00 Citizenship: A political and social practice.

På måndag ska jag även gå och kolla om det finns andra roliga aktiviteter, där man rör mer på sig, och trust me, det behövs verkligen i detta land av mat. Är lite sugen på karate.

Skolan är sjukt fin! Typ helt ny och campus är gigantiskt, har pool, gratis gym och trådlöst internet överallt på campus till och med utomhus vid poolen. Dock har vi kommit på när vi snackat med Mexare att det bara är rika snorungar som går på vår skola. Härligt säger jag! Fler att driva med.

Igår var vi på en liten utflykt till byn Tequila som ligger ca 40 minuter från Guadalajara, kollade på hur man tillverkar Tequila då det är från denna by som Tequilan kommer ifrån. Byn var mysig dock var Tequilafabriken mindre rolig.

Eftersom jag inte kunnat lägga upp bilder innan så kommer här en fotoorgie. Enjoy!


Gatumusiker i bil i gamla stan.Ser ut som spyor. Smakar som paradiset.


Mexare och tequilaväxt


Terroristjullan i Tequila


Gulliga ungar i Tequila.Far och son.


Tina Tina Tina Tina


Raw, Welldone och Medium.


Hem.


Ett kök, En Tammy och En Tina.Idag ska vi kanske åka till en hippiemarknad och bara ta det lugnt fram tills ikväll då vi ska på fest hos några Australienare.
På återseende.


Fler bloggar!

Om det skulle vara så att jag inte är så duktig på att uppdatera denna blogg så kolla in Tina och Tammys bloggar.


Klicka på bilderna för att komma till bloggarna.Tamara
Tina


Home sweet Home

Hej Svej!
Jag är framme och har det fint. Efter att ha suttit och stirrat på skärmen utan att veta vad jag ska skriva så tänker jag stapla upp dettaa inlägg under rubriker.

Resan
Resan gick bra. Jag mötte upp med Tamara i Atlanta efter bland annat en 2,5 lång väntan i Security och Passkontroll. Fi fasiken.  Efter UNOspelande på flyget landade vi i Guadalajara circus 10 på kvällen och tog en taxi till mexaren vi skulle couchsurfa hos. Julian heter han minsann. Julian gillar vodka.

Hos Julian
Under våra dagar hos Julian letade vi lägenhet och förutom detta så hann jag med att:

* Förundras över hus Mexikanare som turistat i Sverige fann Wasamuseet i Stockholm intressant.
* Skratta åt Julian som trodde att Army of Lovers hette Antlovers.
* Träffa en tös från Canada som brukar blanda drinkar på Vodka och vatten för att undvika att bli tjock.
* Träffa Vodka-tjejens pojkvän som ville bli bartender och strippa i Las Vegas.
* Träffa en mexare som varit nakenmodell i Schweiz.
* Lyssnat på en mycket hetsig diskussion om vad indie-musik egentligen är.
* Blivit rädd för en mexare som hade en ännu hetsigare diskussion om Metallica är Metal eller ej.
* Varit på Walmart för första gången i mitt liv. Inte lika häftigt som jag trodde.
* Lyft på ögonbrynen när Julian sade: Min dietist rekommenderar att dricka Vodka.
* Fantiserat om att skjuta Julians fars pappas papegoja med hagelgevär.

Home sweet Home

Så nu har vi äntligen fått ett eget hem. Vi hyr ett radhus med tre sovrum. Vi flyttade in i dag så jag har inte hunnit känna av hur det känns ännu. Dock fick jag efter en olycklig lottning det minsta rummet med den minsta sängen.

Nu ska vi iväg och leta efter saker som kan liva upp vårt hem.
Min kamera är tillfälligt borta. Så bilder kommer när jag hittat den.

Fred.

Julia


RSS 2.0