Språk utan ord


 


Teuchitláns vackra kullarHan pratar ingen engelska. Vår nyfunna vän. Detta gjorde han klart för oss första gången vi träffades, hans I no pikis inglis får mig fortfarande att le. Vår nyfunna vän pratar ingen engelska men han pratar med så mycket annat. Han pratar med yviga rörlser och små teaterföreställningar. Han pratar med hjärtat. Hans gester, hoppande och miner förmedlar mer än några människor som pratar mitt eget språk lyckas göra. Genom ett språk utan ord lyckas han förklara hur lyckligt lottad han känner sig. Han ser barn dö av svält i afrika, bli skjutna i Irak, dö under rasande byggnader på Haiti, detta får honom att uppskatta sitt liv och med snabba lätta rörelser visar han hur glad han är för att han bor i Mexiko.
När hans rörelser stannat och hans hoppande lugnat ner sig så skäms jag.
Skäms för att jag kommer ihåg vad jag tänkte vid synen av hans lägenhet; Jag är glad att jag är född i Sverige.

När en människa kan se hur fantastiskt livet är även om man sover direkt på golvet så skäms jag. När en människa ser sig själv som en mycket lycklig människa även om man inte äger en spis så skäms jag. Jag skäms över mig själv och över alla andra som aldrig blir nöjda, , som har ett lyckligt liv i sikte men som aldrig kommer nå dit. Alla som har ett lyckligt liv i sikte men som missar att det är livet som händer runt om oss hela tiden. Alla som missar livet.
Jag skäms för att jag själv fortfarande inte är helt nöjd. Jag skäms för att jag vet att jag förmodligen heller aldrig kommer att bli det.

Alla borde träffa vår nyfunna vän som pratar utan ord.

<3


Kommentarer
Postat av: Moa

Sluta skämmas och känn dig nöjd :D

2010-02-15 @ 18:45:30
Postat av: liselotte

Skäms inte! Ska du fortsätta att skicka ut den glädje och lust du har måste du sluta skämmas! Lev ut allt istället! Kram mamma

2010-02-16 @ 08:25:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0