Costa Rica

Den 30 Mars landade vi i Costa Rica och begav oss till Tamaras kompis Raqel i San Rose där vi deckade av utmattning i 4 timmar. När vi vaknade åkte vi iväg på födelsedagsfest.


---------------------------------


30/3 Sen natt- Nyss hemkommen från födelsedagsfest.

Trevlig kväll. Det stod en födelsedagstårta på bordte hela kvällen som ingen fick röra. Det var en groda på den. Inte ens den fick man röra. What's the point med en tårta då liksom?

Galen tjej på festen berättar om någon upplevelse på någon stand någonstans:

+ Tjej:  ...and the niggahs bulid a fire...
+ Vi: Höjer på högonbrynene lite chockade. What??
+ Tjej: Oh ok..well the black people then..

-------------------------

Dagen efter hämtade Tammys vän Daniel oss och vi började vår roadtrip till stranden.

-------------------------------

31/3
Sitter på en strand i Montezuma. Efter 6 timmars jeepfärd är vi äntligen här. Grusvägarna hit var skumpiga och krokiga och kantade av kor och fullpackade cyklar.
Stranden vi sitter på är ganska öde men jag ser ganska många surfare längre bort. Med en Smirnoff Ice i handen och Joshua Radin i lurarna mår jag just nu väldigt bra.
Jag funderar på att tatuera mig. I Guadalajara. Fast inte förren efter sommaren i så fall. Sommaren kommer att vara fylld med sol och bad. Får se hur det blir med det.

Inte en dag för tidigt att Ricky Martin kom ut. Välkommen!

Det börjar bli mörkt. Syrsorna hörs till och med igenom min musik. Snart ser jag inte vad jag skriver längre.

---------------------------

Daniels bror hade ett hus i Montezuma där vi övernattade under vår vistelse där.

--------------------------

1/4

Idag har jag:

* Ätit 3 hamburgare med bacon och kyckling på. Detta var 6 timmar sen och jag mår fortfarande illa. Är hemskt mätt.
* Skrivit 2 dikter tillsammans med min partner TinaLaCantina. Den ena döptes till Memoirs of a sick soul och handlade om en mentalsjuk kvinna. Ny karriär here i Coooooome!
* Suttit i små pooler mellan klippor på stranden och njutit av livet.
* Grillat på stranden.
* Gjort upp en brasa på stranden. Eller rättare sagt kollat på när andra gjorde upp en brasa på stranden.
* Åkt i baklukan på en jeep på skumpiga vägar med en stinkande grill och tomma ölburkar som mitt ända sällskap.

Så fort det blev mörkt på stranden så började det att röra sig i sanden och hundratals små krabbor kröp fram.2/4 - På en uteservering i Montezuma
Fortfarande kvar i Montezuma. Sitter på en uteservering. Orkade inte följa med Tina och Tammy till festen de gick till.
Denna by har det högsta antal vackra människor jag någonsin sett.
Bohemiska, långhåriga, dreadsbeklädda tatuerade vackra människor.
Jag har även lyckats bli insektsbiten på hela kroppen.
Montezuma är ganska turistigt. Men just nu passar det mig bra. Just nu känns det skönt att bara vara en turist dock hade jag nog inte pallat med många dagar till. Men just nu känns det bra.
Idag vandrade jag och Tina till ett vattenfall där vi badade.

Min mat är hemskt god. Hederlig pasta. Skönt att för en gångs skull inte äta något Mexikanskt. Älskar Mexikansk mat men variation skadar aldrig.
Innifrån restaurangen hör jag ljudet från en Amerikansk film. Detta är långt ifrån det Mexiko jag är van vid och har lärt mig att älska. Här kan var och varannan person engelska, priserna på menyn är skrivna i amerikanska dollar och blonda huvuden är en lika vanlig syn som de Costa Ricanska dreadsen.
Det är avslappnat här. Mycket avslappnat. Kanske lite för avslappnat? Men just nu känns det skönt. Imorgon åker vi dock vidare.Montezuma

3/4 - 09:00 - På en buss på väg tillbaka till San Rosé
Klockan är bara 9 på morgonen men det känns  redan som om jag kan ta tag och greppa om värmen utanför bussfönstret. Vi klättrar långsamt uppåt ett berg och tanten bredvid mig ber en stilla bön.
.... och bergen rullar förbi...
Costa Ricas natur är vackrare än något jag någonsin sett förr. Från min plats i bussen är det det ända jag ser. Berg som rullar förbi. Jag kan inte få nog av det.
Jag är så trött. Så trött. Men kan inte, vill inte sova och missa bergen som rullar förbi.

09:30
Jag skulle vilja köra motorcykel på dessa vägar. Motorcykelkörkort nästa?
Konstant svettig.
Jag undrar om skogen på bergen är lika vacker innifrån som från min plats i bussen? Jag funderar på om jag skulle vilja vara där eller om det bara skulle försöra. Förstöra den bild av bergen som jag får sittandes i bussen.
Kläderna klibbar mot min kropp.
Ju närmare molnen vi kommer desto vackrare blir det. Sagan om ringen, släng dig i väggen.


09:45
Att vind i håret kan få en att känna sig så levande.

09:57
Vi bestämde oss precis för att inte åka till San Rosé.
Tammy är framme och ber chauffören att släppa av oss om ca 1 timme. Där ska vi byta buss och åka till en stad som heter San Carlos.

11:39
Ny buss men lika vacker natur om inte ännu vackrare för nu har bergen byts ut mot oändliga kullar med gigantiska kor som är ute på bete och små plåthus där tvätten hänger i långa rader.

12:20 - San carlos
Ändrade planer igen. Vi stannar ej här utan åker vidare till en by som heter la Fortuna  och har vattenfall, vulkan och varma källor. Får se vad som händer.

17:00 La Fortuna
Äntligen framme!
Vi bor på ett hemskt mysigt hostel som heter Gringo Pete. Pete har bara pratat med oss från ovanvåningen än så länge. Precis som trollkarlen från Oz. Tjejen som tog emot oss är galen. Jag gillar henne.

4/4 09:00 - I en minibuss på väg till River Rafting
Igår satte jag på mig lite smink (maskara) för första gången på typ en vecka. Tina säger att man egentligen är snyggare utan smink. Jag ler och håller med, allt för att få henne att må bättre.

5/4 - 23:21
River raftingen var otroligt rolig! Vi blev vän med instruktören som hette Armando och var ute med han och hans norksa flickvän Linda igår kväll. Idag har vi hyrt moppe och kört på galna vägar. Lång historia och jag har feber så jag orkar inte skriva.  Tamara åkte tillbaka till san Rosé och Tina är ute med Armando.
 Jag ska försöka sova nu.
River rafting


6/4- San Rosé
Sitter febrig på ett café med blå tights och en tröja med paljett och pärlfyllda axlar á la Prince. Alla mina kläder luktad e lla så jag fick låna Tinas. Denna outfit skulle till och med känts fel 1983.
Snart är vi hemma i Guadalajara....

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0